Тодор Петров завърши втори на гюле в Русе

Четирима атлети от СКЛА „Добрич“ се включиха в международен турнир „Младост“

Тодор Петров завърши втори на гюле в Русе

Четирима представители на СКЛА „Добрич“ участваха в международния турнир по лека атлетика „Младост“, който се проведе за седма поредна година в Русе. В състезанието ще се включиха атлети от близо 50 клуба от страната, както и отбори от Румъния, Сърбия, Турция, Унгария и Молдова. Всички те си оспорваха призовите места и медалите в 20 дисциплини.



Най-силни изяви от добричлии имаше Тодор Петров в тласкането на гюле в групата под 18 години. Възпитаникът на треньора Галин Костадинов направи много добър резултат – 15,94 метра, отредил му сребърен медал в дисциплината. Победител в сектора стана представител на Турция, който бе с повече от две години по-голям от добричлията. Същото по отношение на възрастта се отнася и за друг наш съгражданин – Драгомир Иванов, финиширал девети в дисциплината. С лични постижения на градския стадион в Русе завършиха и другите двама състезатели от СКЛА „Добрич“. Макар че не попадна сред призьорите, Красен Христов завърши с 1.60 метра в скока на височина, а Момчил Иванов регистрира личен рекорд на 1500 метра гл. бягане.

Галин Костадинов изрази задоволство от представянето на възпитаниците си и демонстрираната моментна форма. Основната идея - а именно, момчетата да трупат състезателен опит и да дадат максимума от себе си, считам, че е изпълнена. Надявам се това да бъде потвърдено и по време на предстоящите шампионати на открито, първия от които е този под 14 години. Той ще се проведе на 18 май в София, където също очаквам добри постижения и медали. Успехите биха били невъзможни без подкрепата на всички, които помагат на клуба, за което им благодаря, сподели наставникът.