Българките изиграха последния си мач на европейското за девойки до 17 години в Добрич

На стадион „Дружба“ ще се срещнат отборите на Германия и Португалия в първи полуфинал

Българките изиграха последния си мач на европейското за девойки до 17 години в Добрич

Националният отбор на България по футбол за девойки до 17 години приключи участието си във финалната фаза на Европейското първенство, което се провежда на територията на Добричка област. В последен мач от група „А“ на надпреварата „лъвиците“ отстъпиха с 0:2 на стадион „Дружба“ пред връстничките си от Дания. Победата на скандинавките се оказа без значение за продължаването им в полуфиналите, предвид развоя на другия мач в тази група.



Иначе момичетата от Дания заслужено се поздравиха с успеха, като те можеха да достигнат и до по-убедителна разлика, но вратарката на България Виктория Димова изигра много силен двубой и спаси няколко чисти голови положения. Северноевропейките откриха резултата в 8-ата мин. чрез Корнелиа Крамер, която получи отличен извеждащ пас и оплете топката в мрежата за 0:1. Гостенките продължиха да поддържат високо темпо и през второто полувреме, като още на почивката техният наставник пусна на терена две свежи състезателки. Именно резервата Фрея Сторм след самостоятелен пробив покачи на 0:2 в 75-ата минута. Малко преди това добричлийката Димитра Иванова опита далечен шут, но Фрея Тисгаард улови.

Българският тим, който бе абсолютен дебютант в подобен турнир, приключи участието си в шампионата след три поредни загуби в Добрич, но няма от какво да се срамува. Дори напротив, избраничките на треньора Троян Радулов се постараха да дадат най-доброто от себе си и да се противопоставят на нации, които са много по-напред в развитието си по отношение на женския футбол.

За полуфиналите от тази група „А“ се класираха съставите на Испания и Португалия. В КК Албена испанките сразиха с 6:0 португалките, като и двата тима продължават напред в турнира. В заключителни срещи от група „Б“ Германия преодоля Австрия с 3:1, а Англия се наложи с 2:0 над Холандия. По този начин напред продължават отборите на Германия и Холандия.

Предвид предварителната схема за провеждане на състезанието, на 1/2–финалите ще играят тимовете на Португалия и Германия, а в другата двойка битка за място на финала ще водят Испания и Холандия. Мачовете са насрочени за 14 май /вторник/. Първият от тях ще се играе на стадион „Дружба“ в Добрич от 14,00 ч., а вторият полуфинал ще се състои от 18,30 ч. на стадион „Калиакра“ в Каварна. И двата двубоя са предвидени за пряко телевизионно излъчване.