Рефер от Сливен свири битката за оцеляване срещу „Кариана“

С 50-местен автобус се насочват феновете на „Добруджа“ към Ерден

Рефер от Сливен свири битката за оцеляване срещу „Кариана“

На съдия от Сливен е поверено ръководството на битката за оцеляване във Втора лига между „Кариана“ и „Добруджа“. За главен рефер на мача е назначен Валентин Станчев, а негови асистенти ще бъдат Станимир Трифонов и Стефан Делчев.


Иначе футболистите на „Добруджа“ се подготвят с вяра и самочувствие за решителния сблъсък на терена на съперника, имащ отношение за оцеляването на двата тима сред професионалистите. На линия за съботния двубой ще бъдат всички добрички състезатели с изключение на трайно контузените. Старши треньорът Радослав Георгиев няма да разчита на опитните Николай Петров и Кристиян Димитров. Въпреки отсъствието им, в лагера на „жълто-зелените“ се настройват за постигане на положителен резултат. Играчите са амбицирани и мотивирани да дадат най-доброто от себе и осъзнават важността на мача, от чийто изход може да се реши по-нататъшната съдба на отбора. Домакините не ни превъзхождат спортно-технически и отиваме в Ерден да измъкнем победа, с която да прибавим така важните 3 точки към актива си, обявиха от треньорският щаб на добруджанци.

Наред с това добричките футболисти, които се отправят в петък за област Монтана, ще разчитат на подкрепата на най-верните си привърженици. В тази връзка от ръководството на клуба осигуряват безплатен транспорт до Ерден. 50-местният автобус ще тръгне в събота за монтанското село в 8,30 часа, като за сборен пункт е определен паркинга пред Стоматологичната поликлиника. Помощта от трибуните е от изключителна важност за състава на „Добруджа“, заемащ 16-о място във Втора лига с 21 точки. Тимът на „Кариана“ е 14-ти с три пункта повече при оставащи 3 кръга до края на първенството.

Програма за срещите от XXVIII кръг във Втора лига - 10.05 /петък/, 18,00 ч.: ЦСКА 1948 - Локомотив /ГО/, 11.05 /събота/, 15,30 ч.: Литекс - Монтана; 18:00 ч. - Кариана - Добруджа, Пирин /Бл/ - Черноморец /Бч/, Несебър - Локомотив /Сф/, Ботев /Г/ - Царско село /Сф/, Арда - Поморие; 12.05 /неделя/, 18,00 ч.: Струмска слава - Лудогорец II.