80 деца от Добрич и областта се състезават в „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“

В състезанието участват представители от всяка една Община в областта

80 деца от Добрич и областта се състезават в „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“

Осем отбора с по 10 участници от Общините Добрич, Добричка, Каварна, Тервел, Шабла, Генерал Тошево, Балчик и Крушари мерят сили в юбилейното 20-о състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“. Всички те са победители в общинските състезания. Това припомни за Добрич Онлайн директорът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Дарин Димитров. 



Надпреварата ще премине в два кръга - 400 метра щафетно бягане с препятствия и бойно разгръщане на състезателна пътека. 

Първенеца ще вземе участие в Републиканските състезания, които ще се проведат в к.к Албена от 1 до 3 юни. 


На откриването на състезанието присъстваха областният управител Красимир Кирилов, кметът на Добрич Йордан Йорданов и кметът на Община Добричка инж. Тошко Петков.


“Вие сте сте бъдещето за развитието на нашата област. Важни сте за всички нас, защото носите отговорността на следващото поколение”, каза кметът на участниците в надпреварата. 

Дарин Димитров благодари на кмета на Добрич за оказаното съдействие за провеждане на състезанието. Той получи плакет от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” за принос в организирането на състезанията и за съпричастност при работата с подрастващото поколение за действие и защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации.