Празник на науката, технологиите, инженерната мисъл и математиката организират в ЧСУ "Леонардо да Винчи"

ЧСУ "Леонардо да Винчи" организира STEM ден, посветен на науката, технологиите, инженерната мисъл и математиката.

Празник на науката, технологиите, инженерната мисъл и математиката организират в ЧСУ "Леонардо да Винчи"

STEM e акроним от първите букви на английските думи за наука (science), технология (technology), инженерство (engineering) и математика (maths). Това е концепция за обучение, която се стреми да вдъхнови младите хора да се развиват в сферата на науката и технологиите. Звучи като програма за образование на ученици и студенти, но истината е, че колкото по-рано започне едно дете, толкова по-добре. В световен мащаб има реални практики как STEM може да се въведе дори при най-малките деца на 3+ години.


ЧСУ "Леонардо да Винчи" организира "STEM + моето семейство" с идеята да да вдъхнови и мотивира учениците и възпитаниците на математическа школа "Леонардо" за бъдеща кариера в тези 4 области на науката. 

Събитието ще се състои на 10 май, от 10:30 до 16:30 часа в частното училище. Подготвени са много интересни и образователни забавления като "Космическо шоу" във физкултурния салон, "Разруши и създай" - тук децата ще имат възможността да надникнат в стар компютър и да видят какво има в него, да сътворят разни неща от стари клавиатури и много други изненади.