Първа заслужена заплата получиха младежите от „Чудната градина“

Девет младежи с интелектуални затруднения, които работят в „Чудната градина“ в Добрич, получиха своята първа заплата.

Първа заслужена заплата получиха младежите от „Чудната градина“

„Мина един работен месец. Вчера им беше преведена първата работна заплата“, сподели за Добрич Онлайн Мария Методиева – председател на фондация „Свети Николай Чудотворец“. Тя коментира, че младежите са били изключително щастливи.  



Припомняме, че от социалното предприятие са подписали един от двата договора, по които са одобрени, по проект “Обучение, заетост за млади хора” на Агенцията по заетостта. В него са включени девет младежи до 29-годишна възраст. Заявките им са за общо за 22-ма души, първите девет бяха назначени на 1 април. Оттогава  “Чудната градина” работи с истинско работно време и час почивка на обяд. Очаква се останалите младежи да бъдат назначени с трудови договори по втория проект. 

С любов даряват всяко растение младежите от "Чудната градина"

В момента от „Чудната градина“ предлагат около 20 вида различни цветя, които да красят всеки дом и градина. От днес те могат да бъдат закупени и на централния кооперативен пазар в Добрич. „Днес е първият им ден, след което следват два почивни дни. Редовно ще бъдем там от вторник“, поясни Мария Методиева. 

Растения, отгледани с любов, могат да бъдат закупени и на място. Оранжериите на „Чудната градина“ се намират зад магазин „Лидъл“. Освен това продукция изнасят и на Фермерския пазар, който се провежда всеки четвъртък в Добрич.