С победи във втората фаза влязоха „Калиакра“ и „Устрем“

Двата отбора се срещат на терена в Дончево в края на седмицата

С победи във втората фаза влязоха „Калиакра“ и „Устрем“

Футболните отбори на „Калиакра“ и „Устрем“ започнаха с победи участието си във втората фаза на първенството в Североизточна трета лига. До края на шампионата те ще спорят във втората 7-ца, където ще се определи отпадащият тим.



Каварненци разбиха с 6:1 на стадиона в Шабла гостуващия състав на „Бенковски“ /Бяла/. Отборът от Русенска област не оказа почти никаква съпротива, тъй като се появи край морето с 10 състезатели. Избраниците на треньора Красен Петков не се колебаха много и нанизаха шест бързи гола чрез Калоян Димитров, Денис Андреев, Иван Стоянов, Дилян Николов, а на два пъти името си сред голмайсторите записа Кристиян Арсовски.

Тимът от село Дончево от своя страна достигна до историческа първа победа като гост в Трета лига. Воденият от Димитър Димитров състав надделя с 2:1 при визитата си на „Кубрат“. Футболистите на „Устрем“ поведоха през второто полувреме чрез точни завършващи удари на Виктор Георгиев /64` и 80`/, а домакините достигнаха до почетен гол в последната минута на двубоя.

Представителите на Добричка област се изправят един срещу друг в неделя на терена в Дончево. Каварненци са десети във временното класиране с актив от 22 точки, а домакините една позиция по-надолу със 17 пункта. Последният мач между съперниците се състоя преди месец и с минимален успех в него с 1:0 се поздравиха състезателите на „Устрем“.

Третият отбор от областта в групата, но с право да се изявява в първата 6-ца, е този на „Септември“. В изминалия междинен кръг тервелчани трябваше на гостуват на „Суворово“, като срещата бе отложена за 15-и май. Причината бе ангажираността на съперника в полуфиналната фаза на турнира за Купата на Аматьорската футболна лига. Суворовци се наложиха с 3:1 в Севлиево срещу „Пещера“ /Галата/ и се класираха за финала на надпреварата, където техен съперник е „Балкан“ /Ботевград/. Иначе в XXVIII кръг „Септември“ приема през уикенда у дома състава на „Светкавица“ /Търговище/.