За медалите в държавното излизат хандбалистите до 19 години

Финалните битки стартират в зала „Скаптопара” в Благоевград

За медалите в държавното излизат хандбалистите до 19 години

Финалният турнир в държавното първенство по хандбал за юноши до 19 години ще се състои от утре до понеделник в Благоевград. За медалите в зала „Скаптопара“ ще спорят 8-те най-добри тима от България във възрастта, сред които е и състава на „Добруджа“.



Избраниците на треньора Георги Андреев попаднаха в група „А“ на турнира, където последователно се изправят срещу отборите на домакините от „Интер“, „Локомотив“ /Горна Оряховица/ и „Фрегата“ /Бургас/. В група „Б“ битки за надмощие ще водят тимовете на „Левски“ /Левски/, „Спартак“ /Варна/, „Осъм“ /Ловеч/ и „Локомотив“ /Мездра/.

Добричките таланти са носители на бронзови отличия през сезона в турнира за купа „България“, което предопределя и целите пред състава в предстоящата надпревара. Стремежът ни е да се представим на ниво в предварителната група и да намерим място в призовата четворка. Следващата крачка е атакуваме медалите, като сили и възможности за това не липсват у момчетата. Ако успеем да се класираме за финала, това ще е награда и венец на усилията на състезателите през цялата годината, изрази оптимизъм Георги Андреев, който е и президент на ХК „Добруджа“.