Паста за зъби за слонове направиха на пролетния фестивал „Леонардо и приятели” (+СНИМКИ)

Разнообразни работилници забавляваха гостите на пролетния фестивал „Леонардо и приятели”, организиран от ЧСУ „Леонардо да Винчи”.

Паста за зъби за слонове направиха на пролетния фестивал „Леонардо и приятели” (+СНИМКИ)

Инициативата, която проведоха днес, е част от събитията, чрез които възпитаниците на училището ще отбележат Седмицата на Леонардо.





Как се прави слонска паста за зъби демонстрира преподавателят по Човек и природа и Химия в учебното заведение Пепа Колева. За целта тя използва химични материали и предупреди, че подобни опити не се правят в домашни условия. „По-скоро това е занимателна химия, която се демонстрира от преподавателите“, сподели за Добрич Онлайн Пепа Колева. С усмивка на лице тя уточни, че ще направи пастата за зъби, но няма да покани слон в работилницата. 


Цветна дъга беше другият опит, чрез който преподавателят показа, че химията може да бъде забавна. Идеята за баграта от цветове се е породила от наближаващия Великден. 

В работилницата учениците имаха възможността и да научат за основоположника на телефонията  Александър Бел. 

Игра „Семейни битки“ беше друга от инициативите на пролетния фестивал. Разделени на два отбора участниците имаха задачата да отговарят на въпроси на английски език в три кръга. „Въпросите предполагат не само знания по езика, но и логично мислене. Идеята е да покажем как може да се забавляваме, докато учим“, сподели преподавателят по Английски език в ЧСУ „Леонардо да Винчи” Мария Манолова. 


В друга от работилниците учениците имаха възможността да се научат да правят дървени книгоразделители чрез техниката пирография.


„Знам, че децата в ЧСУ „Леонардо да Винчи” са много ученолюбиви и обичат да четат“, каза Стилияна Стефанова. Точно заради това тя е решила, че на учениците ще им бъде интересно да видят как се изработват дървени книгоиздатели. На тях те можеха да напишат каквото пожелаят или да ги оцветят в различни цветове, придаващи настроение. 


Как се правят къщи за птици можеха да видят гостите на събитието в друга от работилниците. Изработените къщи ще бъдат монтират на дърветата пред училището, за да се радват птиците на нови домове. 


Освен това бяха подготвени различни демо уроци по фотография, природни науки, английски език и математика. За любителите на книгите имаше книжарница на колела.


В кулинарно ателие всеки можеше да си приготви нещо вкусно и полезно за хапване, а в друга от проявите учениците научиха колко е важно да се пие прясно изцеден сок. 


Както Добрич Онлайн писа всички уроци са подготвени от преподавателите в ЧСУ „Леонардо да Винчи”, а работилниците са част от иновативна програма, по която работи училището.


Мероприятията продължават с Вечер на талантите, в която учениците ще представят драматизации на английски език, песни и танци, индивидуални изпълнения и един забавен моноспектакъл по произведения на Чудомир.  Специални гости ще бъдат спортен клуб „Алексия” и вокална формация „Soul Voices”, при СУ „Св. Климент Охридски”.  Събитието ще се проведе на 15 април от 18 часа в Държавния куклен театър „Дора Габе”.