Битките у дома с „Чардафон“ започват хандбалистите

Добруджанци се надяват домакинското предимство да им донесе успех

Битките у дома с „Чардафон“ започват хандбалистите

Полуфиналните плейофни мачове в първенството на България по хандбал при мъжете започват утре. Традиционен участник в тях през последните години е тимът на „Добруджа“, завършил на втора позиция в „А“ РХГ през редовния сезон. Добричлии се изправят в тази фаза срещу отбора на „Чардафон“ /Габрово/, финиширал непосредствено след „жълто-зелените“.


Първият сблъсък между съперниците е утре /6 април/ от 15,00 ч. в зала „Русалка“. Вторият двубой ще е в Габрово на 13 април, а ако се стигне до трети заключителен мач /в серията се играе до две победи/, той ще се проведе на 26-ти /петък/ отново в Добрич. Президентът и ст. треньор в ХК „Добруджа“ Георги Андреев изтъкна, че именно домакинското предимство може да се окаже решаващо за крайният изход в серията.

Плейофните битки са с турнирен характер и следват определена логика. Ако в шампионата можеш да си позволиш известно отпускане, то тук нямаш право на грешка. Със съперника се познаваме добре, защото в последните три години се изправяме един срещу друг в този етап от първенството. Техен треньор е Христо Йорданов, който беше част от отбора, станал шампион на България и носител на купа „България“ при пребиваването си в Добрич. Хубавото в нашия състав е, че ще разчитам на всички налични хандбалисти, които са мотивирани да започнат с победа срещите в плейофите. Разбира се, надяваме се на подкрепата на верните ни привърженици, с които да се поздравим с успех след финалната сирена, е обнадежден клубният шеф.

В другата полуфинална двойка безспорния лидер от редовния сезон - „Локомотив” /Варна/, ще спори със съгражданите си от „Спартак”.