Драматизации на известни произведения представиха деца и ученици от Добрич по проект

Малчуганите от ДГ №32„Зорница“, ОУ „Христо Смирненски“ и Обединено училище „Йордан Йовков“ се превърнаха в малки актьори по проект „Заедно учим, творим и играем“.

Драматизации на известни произведения представиха деца и ученици от Добрич по проект

С интерес и желание, под ръководството на своите учители, децата подготвиха драматизации на известни произведения като „Малката кибритопродавачка“, „Пипи тръгва на училище“, „Дядо и ряпа“, „Мома Богданка“,  „Сливи за смет“, „Намереният късмет“, „За два гроша“ и много други.



Децата приложиха наученото в допълнителните часове за овладяване на книжовен български език, финансирани по проекта от Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства. С представителните си изяви пред родители, съученици и учители демонстрираха своята артистичност, влизайки с удоволствие в роля. 

С помощта на своите ръководители подготвиха декор, подходящ за своята изява, както и сценични костюми. Онагледяването на приказките спомогна за оживяването на героите в трите образователни институции и допринесе за по-добро усвояване на литературните творби. Радостта от изявата и вярата, че в детския свят, както в приказките винаги побеждава доброто, обогати душевността им с нови  вълнуващи преживявания. Чудесното изпълнение на малките, но утвърдени в своите образователни институции актьори допринесе за по-доброто  възприемане на изучаваните произведения и обогати езиковата култура на децата.