Ученици от Добрич показаха какво ги разсмива в училище в карикатури (+СНИМКИ)

“Прави ми впечатление, че смешно за мен, когато бях ученичка, и смешното сега, е съвсем друго”.

Ученици от Добрич показаха какво ги разсмива в училище в карикатури (+СНИМКИ)

Това сподели за Добрич Онлайн организаторът на конкурса „Смешното в училище в карикатури“ от Общинския младежки център Силвия Венелинова.




“Децата приемат за забавно, че имат възможност да не бъдат толкова дисциплинирани, да не дават нужното уважение към училището и преподавателите. За нас смешни бяха други неща, които се случваха между нас самите”, допълни тя. По думите й в различните възрастови групи се наблюдават различни ситуации, които са забавни за участниците. Силвия Венелинова допълни, че когато децата са малки им се струва за забавно едно, а когато пораснат - друго.


Според нея преподавателите по изобразително изкуство насърчават учениците да се включат в конкурса, изпълнен с чувство за хумор.

“Темата е различна, забавна и има касателство точно с училищата. Затова срещаме подкрепа от страна на преподавателите”, каза тя.


Организаторът сподели, че участниците много добре са уловили външния вид и начина, по който се държат преподавателите им. “Погледнали са ги от забавната страна. Не с идеята да ги иронизират, а с цел да намерят онова, което им е забавно и би предизвикало усмивка”, уточни Силвия Венелинова.



Тя коментира, че всяка година интересът към общинския конкурс, който се провежда за 16-а година, е различен. Освен това изтъкна факта, че този път са имали участник и от гр. Каварна в четвъртата възрастова група. Общо изпратените карикатури са били 105 на брой.



Припомняме, че надпреварата „Смешното в училище в карикатури“ е посветена на 1 април – Международния ден на хумора и шегата. 105 карикатури са изпратили за участие в конкурса. Жури в състав от художници и карикатуристи - Венцислав Великов, Станислав Колев, Николай Ханзъров, са присъдили наградите.

Обявиха победителите в конкурса „Смешното в училище в карикатури“