44 отбора ще участват във футболния турнир "Алиот къп" в Албена

В Албена на 23 август стартират футболните срещи от деветото издание на детския турнир „Алиот къп”. Тази година надпреварата събира 44 тима в 7 възрастови групи. Отборите са от Русия, Украйна, Румъния и България, съобщи директорът на турнира Николай Дяков.

44 отбора ще участват във футболния турнир "Алиот къп" в Албена

Турнирът ще се проведе в пълно съответствие с правилника на ФИФА и БФС. Всеки отбор ще има възможност да се пребори за място във всяка от групите, а в последствие и да участва в плейофите и финалния кръг. Двубоите ще се играят на терените в курортния комплекс и в Оброчище.


 

Състезателите ще бъдат отличавани както отборно, така и индивидуално. Ще бъдат присъждани медали и купи за финалистите, както и индивидуални награди за най-добре представителите се участници. Футболистите ще бъдат отличавани за спортсменска игра, за голмайсторски умения, за футболни умения, и много други.

 

Всички отбори ще получат книги за Димитър Бербатов, Иван Вуцов и италианското първенство. Медиен партньор е спортният сайт Топспорт. За откриването на турнира покани са изпратени до областния управител Желязко Желязков и кметовете на Добрич и Балчик – Детелина Николова и Николай Ангелов, както и до представителите на домакините от Албена и БФС. Пълната програма на турнира е публикувана в сайта aliotcup.com. Закриването на „Алиот къп 2011” е насрочено за 27 август от 10.30 часа.