Близо 500 зрители събра турнирът по конен спорт в село Кардам

14-ото издание на турнира по конен спорт в памет на народния представител от областта доц. Тодор Тодоров проведоха в с. Кардам

Близо 500 зрители събра турнирът по конен спорт в село Кардам

Близо 500 зрители са посетили турнира, за да се насладят на майсторските изпълнения на жокеите и техните коне, съобщиха от Община Генерал Тошево.




Участие са взели над 20 професионални ездачи с над 35 елитни коне и кобили от областите Варна и Добрич. Жокеите са участвали в пет паркура от най-масовата, но и най-интересна дисциплина в конния спорт – прескачане на препятствия (конкур-ипик). В рамките на турнира те са демонстрирали и пословичните за добруджанския край кушии. 

В надпреварата по прескачане на препятствия жокеите са мерили сили в “Х” паркур (тренировъчен) за млади коне, паркур за аматьори и любители, два паркура с нарастваща височина на препятствията и отворен паркур с еднократен бараж. Най-атрактивни се оказали последните три дисциплини. Интерес при по-малките участници е предизвикал паркура за млади коне, в който са се включили повече от 15 деца. 

На събитието са присъствали съпругата на доц. Тодор Тодоров и неговите деца, кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров, заедно с двамата си заместници, кметът на село Кардам Георги Събев, народните представители от област Добрич Даниел Йорданов и Красимир Янков, кметове и кметски наместници от села в общината.


И тази година наградите са били разпределени между най-силните жокеи в областта – Павлин Ангелов, Даниел Манев, Диян Балчев и Петър Петров.