Йоана Димитрова от СУ ”Св. Климент Охридски” - първа в регионалния кръг на състезанието Spelling Bee

През април тя ще се състезава на националния кръг в гр. София.

Йоана Димитрова от СУ ”Св. Климент Охридски” - първа в регионалния кръг на състезанието Spelling Bee

Шестокласничката Йоана Димитрова от СУ ”Св. Климент Охридски” се класира първа в регионалния кръг на състезанието по английски правопис Spelling Bee в гр. Варна, през април тя ще се представи и в националния кръг в столицата.



Припомняме, че Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта е да повиши интересът на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

Над 6600 ученици от 311 училища в България на възраст до 14 години се състезаваха през февруари. Подготовката и участието в състезанието стимулира интереса на учениците към английския език, помага им да подобрят правописа и да обогатят речниковия си запас от английски думи, изгражда умения за състезателност и постоянство и дава възможност за допълнителна изява.

В училищния кръг участниците се подготвяха по предварително подготвен списък от 500 думи още от началото на месец ноември, а за регионалния кръг трябваше да научат 700 думи.

На 23.02 се проведоха регионалните кръгове на състезанието. В 8 града в България участваха 600 ученика от цялата страна и 24 от тях спечелиха правото да участват в националния кръг.

За подготовката за финала, който ще се проведе в Американския колеж, гр. София учениците трябва да научат 800 думи.

На 20 април 2019 от 15:30 всички финалисти и техните учители ще посетят МУЗЕЙКО в София и Американското посолство.

Награда за всички финалисти и учителите, които са ги подготвили е участието им в летен езиков лагер в Банско.