Румънка се прави на ченге, прекарва парфюми-менте през границата

Митничари и граничари спипаха румънка на ГКПП Капитан Андреево. Жената прекарвала фалшиви парфюми и опитала да мине границата като показала полицейската значка на пенсионирания си баща, който бил полицай.

Румънка се прави на ченге, прекарва парфюми-менте през границата

Румънка се представи за ченге и опита да прекара през българската граница близо 800 парфюма-менте, съобщиха от митниците.


 

24-годишната жена пристигнала на Капитан Андреево от Турция с лек автомобил обозначен на предното стъкло като свързан с полицията и управляван от турски гражданин.

Пред митничарите тя обявила 400 парфюма и се легитимирала с румънска полицейска значка и служебна карта.

 

Тя държала да премине през границата без проверка и без за стоката да бъдат оформени каквито и да било документи, обезпечаващи плащането на държавните вземания у нас или в Румъния. Митничарите установили, че парфюмите са видимо фалщиви и обяснили, че ще ги задържат съгласно разпоредбите на Закона за марките и географските означения.

 

Това разярило жената и тя започнала да сипе обиди и заплахи с уволнение към митничарите. Наложила са намесата на гранични полицаи.

 

Първоначалната проверка показала, че жената е пресаташе на неправителствена полицейска асоциация

в Румъния, а полицейската значка, с която се опитала да премине границата, е притежание на баща й - пенсиониран полицай.


При щателна проверка митничарите открили в колата още 380 неистински парфюма, за които е съставен акт по закона за митниците за контрабанда. Открити са и 58 кутии цигари, за които е съставен акт на шофьора на автомобила.