До призови места достигнаха атлетите от „Добруджа 99“ в два старта

Надпреварите се проведоха по едно и също време във Велико Търново и Поморие

До призови места достигнаха атлетите от „Добруджа 99“ в два старта

Състезателите на СКЛА "Добруджа 99" участваха в рамките на един ден в два турнира, състояли се съответно във Велико Търново и Поморие. В по-голямата си част атлетите са възпитаници на Спортно училище „Г. С. Раковски“, като благодарение на изявите си се добраха до призови места и медали.



В крос „Ивайло“ в старата столица се състезаваха двама таланти, предвождани от треньорката Еманоела Радева. Ашкън Али демонстрира отлична форма на 600 метра в групата под 16 години, където финишира на второ място и се окичи със сребро. При младша възраст се изявява Енис Мустафа, който пробяга 2000 м и също завърши на втора позиция.

Пореобладаващата част от от добричкия отбор участва в VII турнир по спортно ходене в Поморие, където умения показаха над 100 състезатели от страната. Край морето добруджанските ходачи също демонстрираха класа и се наредиха на призови места. Първи по трасето излязоха Александра Бекярова и дебютантката Анджела Георгиева на 2000 м, записала личен резултат. Александра от своя страна завоюва първия си медал в спортното ходене, като тя стана сребърна медалистка с лично постижение. Веднага след тях на старт излезе Самуил Георгиев, който премери сили на 2000 м. Младият ходач също се постара да разкрие потенциала си в дисциплината, като той остана втори и заслужено се качи на стълбичката с медалистите. Опитната Алтен Атанасова нямаше конкуренция по пътя към към златото. Тя финишира първа при девойките младша възраст на 3000 м. Малко не достигна на Ивета Христова да се класира трета, като само няколко метра я разделиха от бронзовото отличие.

Без изненади премина напреварата при жените, където най-титулуваната атлетка в СКЛА „Добруджа 99“ – Радосвета Симеонова отвя конкуренцията. Тя беше фаворитка още от самото начало и закономерно се поздрави с успех. За отбелязване е, че Р. Симеонова излезе първа не само при жените, но и победи всички мъже по трасето. Турнирът в Поморие бе етап от подготовката на добруджанските представители преди националния шампионат по спортно ходене за всички възрасти, който ще се проведе в Добрич на 6 април.