Абитуриентски и булчински рокли от миналия век представят на ретро ревю в Тервел

Тоалетите ще бъдат представени от ученички от добруджанската община


Абитуриентски и булчински рокли от миналия век представят на ретро ревю в Тервел

С атрактивно ретро ревю на абитуриентски и булчински рокли и аксесоари Историческият музей в Тервел ще се включи в инициативата Нощта на музея. На 18 май млади дами от добруджанския град ще дефилират с тоалети от миналия век, предоставени от жители на община Тервел.

В ролята на манекенките ще влязат ученички от Тервел, а предоставилите рокли и аксесоари ще бъдат специални гости на ретро ревюто.

"Ние знаем, че всеки има сантимент към специалния тоалет за абитуриентския бал, същото се отнася и до булчинската премяна и сме сигурни, че в гардеробите ви за тях е отделено специално място. Обръщаме се към вас с молба да предоставите своята бална или сватбена рокля /костюм/, бижута и други аксесоари от миналия век”, призовават организаторите.

Празничните тоалети се приемат в Историческия музей до 20 май. След приключване на проявата всички рокли и аксесоари ще бъдат върнати на собствениците им. Последните могат да станат дарители и на обогатят фонда на музея с тях.

„Да се върнем в годините назад и да се уверим, че модата е вечна, тя внася много настроение, колорит и красота в живота ни”, споделят организаторите. С ретро ревюто Историческият музей в Тервел за първи път ще се включи в отбелязваното на Нощта на музея.

Снимка: socbg.com