Определиха общинските първенци по футбол

Областният кръг започва с мачове в Ген. Тошево и Тервел

Определиха общинските първенци по футбол

В Добрич приключиха мачовете от общинския кръг по футбол, които са етап от Националните ученически игри `2019. Според регламента, излъчени бяха първенците в трите възрастови групи – 5-7, 8-10 и 11-12 клас. Победители в града в първата възраст са представителите на СУ „Климент  Охридски”. За поредна година доминацията в останалите две групи е за футболистите от ФСГ „Васил Левски”. Тези три отбора придобиха право да защитават името на Добрич в областния кръг на надпреварата.


Първите мачове на регионално ниво е предвидено да започнат на 25 март /понеделник/ в Ген. Тошево. Там се изправят първенците в община Ген. Тошево срещу тези от община Балчик в две възрасти: 8-10 и 11-12 клас. На 26 март /вторник/ предстоят срещи в Тервел. В тях представителите на домакините до 5-7 и 8-10 клас излизат срещу тимовете от Добрич, съответно СУ „Кл. Охридски” и ФСГ „В. Левски”. А на 27 март /сряда/ ще се играят полуфинали в Балчик. Край морето отборът на домакините до 5-7 клас ще спори за място на финала във възрастта срещу връстниците си от община Ген. Тошево.

Имената на областните шампиони ще станат известни на 28 и 29 март. Решителните битки ще се състоят на терена с изкуствена трева в Добрич, като в четвъртък ще играят финалистите в групите 5-7 и 8-10 клас. Областният първенец при най-големите – 11-12 клас, ще бъде определен в петък. Съставите, които вдигнат купите на областно ниво, се класират за следващата фаза на ученическите игри – зоналният кръг.