Седем месеца лишаване от свобода получи млад мъж, шофирал повторно без книжка

Окръжен съд - Добрич потвърди 3-месечна ефективна присъда, постановена от Районния съд в Балчик срещу подсъдим, шофирал повторно без книжка.

Седем месеца лишаване от свобода получи млад мъж, шофирал повторно без книжка

22-годишният жител на село Оброчище е признат за виновен в това, че на 17 октомври 2017г., около 12.30 часа, е управлявал лек автомобил без да притежава свидетелство за управление на МПС и в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние. 


В решението си Окръжният съд подчертава, че подсъдимият не само е шофирал без книжка, но не е изпълнил и полицейско разпореждане да спре, а е опитал да осуети проверката. Отбелязва се и високата обществена опасност на извършеното деяние, предвид зачестилите случаи на шофиране без книжка. 

Съдебният състав постанови решението си, след като взе предвид и данните, че мъжът е системен нарушител на правилата за движение по пътищата и освен това е извършил деянието в изпитателния срок на предходно негово условно осъждане за документно престъпление.

В крайна сметка 22-годишният мъж получи наказание от 7 месеца лишаване от свобода, тъй като отделно ще изтърпи наложеното му с предишната присъда наказание от 4 месеца.

Решението на Окръжен съд - Добрич е окончателно.