Вкарват в „кошара“ провинилите се в спортното ходене

Медалите в две надпревари през уикенда атакуват атлетите на „Добруджа 99”

Вкарват в „кошара“ провинилите се в спортното ходене

В две състезания през уикенда ще се изявяват лекоатлетите от СКЛА „Добруджа 99”. В Поморие ще се проведе традиционния турнир по спортно ходене, където добричкия клуб ще има осем представители. Любопитното за надпреварата е, че тя ще премине по новите правила на Международната лекоатлетическа федерация по отношение на спортното ходене. Главното от тях е свързано с това, че са обособени специални зони за временна дисквалификация на ходачите – тип „кошара”. Неспазващите техниката на ходене, ще бъдат вкарвани в „кошарата”, където ще престояват от 15 секунди до минута. След изтичане на наказателното време те отново ще бъдат пускани да спорят по трасето. Именно по този начин ще протече и националният шампионат, който ще се състои в Добрич на 6 април.


Добруджанската група в Поморие ще бъде предвождана от Радосвета Симеонова, която освен активен състезател е и треньор в клуба. Край морето добричките представители ще покрият дистанции от 2 км до 10 км, като сред тях има и дебютанти. Р. Симеонова очаква всички да се представят успешно и да разкрият в максимална степен възможностите си, тай като включените в отбора са провели десетдневен подготвителен лагер в Хисаря. Ще използваме участието в Поморие като контролно за националното първенство. Амбицирани сме да заемем колкото се може повече челни места в близост до Черно море, които по-късно да дублираме пред местна публика в шампионата, на който СКЛА „Добруджа 99” е домакин, обяви младата наставничка. Първенците в Добрич от своя страна придобиват право да участват на Балканиадата в дисциплината, насрочена за 20 април в Александруполис /Гърция/.

За Велико Търново утре пък се отправя треньорката Еманоела Радева, където ще се проведе традиционния крос „Ивайло”. На старт в старата столица ще застанат Ашкън Али, Инис Мустафа и Анджела Георгиева, които ще мерят сили по трасе с дължина от 600 до 1000 метра.