С двустранна игра запълват паузата добричлии

След загубата от „Добруджа“ шефовете на „Монтана“ искат наказание за съдията Ставров

С двустранна игра запълват паузата добричлии

Поради липса на подходящ съперник отборът на „Добруджа“ ще запълни паузата в първенството на Втора лига с учебна игра. Тя ще бъде срещу юношите старша възраст на клуба, а в нея ще бъдат използвани различни тактически варианти предвид следващите две поредни шампионатни домакинства. Първото от тях е на 31 март срещу „Лудогорец II“ /Разград/, а на 6 април в Добрич гостува ЦСКА 1948.



В двустранната игра в събота или неделя срещу юношите старши треньорът Емил Велев няма да използва няколко състезатели, лекуващи травми. Извън сметките остават  – Николай Петров, Александър Бранеков и Тодор Колев. Последният до края на седмицата ще пътува за контролен преглед на ахилесовото сухожилие в Бургас, след което ще премине серия от възстановителни процедури в София. Здравословни оплаквания има и Кристиан Пешков, но очакванията са той да е на линия през уикенда. Същото се отнася за пропусналите гостуването и победата над „Монтана” /2:1/ заради различни контузии - Кристиян Петков, Денис Кадир и Мартин Кирилов. С болежки в кръста след гостуването в Северозападна България е Николай Минков, но за радост положението му не е тревожно и той също ще се възстанови до ден-два.

Междувременно стана известно, че потърпевш от първата загуба за сезона във Втора футболна лига на кандидата за елита – „Монтана”, може да се окаже съдията Станислав Ставров. Реферът, който ръководи срещата на стадион „Огоста“, беше определен като големия грешник за поражението на домакините. Шефовете на ФК „Монтана” обвиниха арбитъра, че не е отсъдил три дузпи в тяхна полза във въпросния двубой. Босовете на клуба от северозапада са изпратили в БФС диск със запис на спорните положения в мача. От видяното хората от Съдийската комисия при футболната централа са стигнали до извода, че реферът не се е справил със задачите си на терена. Според достоверни източници, по този начин съдията от Велико Търново най-вероятно ще бъде изваден от нарядите до края на сезона.

Във ФК „Добруджа” се въздържаха от официален коментар, макар че не скриха недоумението си от позицията на БФС. Няма да позволим да бъдат омаловажени усилията на футболистите и треньорският щаб в двубоя, който заслужено спечелихме. При загубата в гостуването на „Локомотив” /Сф/ във втория пролетен кръг ние бяхме грубо ощетени, тъй като съдията измисли дузпа в полза на „железничарите”, с която разсмя всички по трибуните. Но реакция не последва, което навежда на мисълта, че стандартите са различни в зависимост от това на кой терен се провежда определен мач, изтъкнаха от добричкият клуб.