Мисия “Мартенско магаре” организират в Зоопарка в Добрич

Целта на мисията е облагородяване на Центъра за защита на животните

Мисия “Мартенско магаре” организират в Зоопарка в Добрич

На 21 март Надежда Пампорова празнува своя юбилей. В стремежа си да не прави традиционен рожден ден, решава да организира мисия “Мартенско магаре”. Споделя идеята си с "ДоброЖънци”, на които им допада и те от своя страна също се включват в организацията.



“Преценихме, че това е един чудесен начин човек да комбинира личния си празник с една добра кауза”, сподели Надежда Пампорова за Добрич Онлайн. Тя допълни, че има много родени през март месец и така решава да отправи апел към тях - да се включат в благородната кауза. “По този начин ще оставим нещо смислено след себе си”, категорична е Надежда. 

Присъстващите ще имат възможността да се включат в облагородяването на Центъра за защита на животните като поставят табели за опазване на чиста околна среда, монтират къщи за птици, разкрасят глинената къща и изградят градски компостер. 

“Табелите и къщите за птици са направени от “ДоброЖънци”. В Зоопарка са, но не са монтирани. Не бяхме подготвили колчета, защото времето не позволяваше. Сега е ред да ги монтираме”, уточни Надежда Пампорова. 

Събитието ще се проведе на 24 март, неделя, от 11 часа в Центъра за защита на животните. Идеята за името му идва от едновремешното поверие, че не трябва да си подстригваш косата през март, защото ставаш мартенско магаре. Препоръчително е присъстващите да вземат със себе си чук, пирони, търмък и ръкавици. Освен това всеки може да направи сладки, соленки, чай или лимонада, които да сподели с останалите. Важно е присъстващите да си носят чаша.

Снимката е илюстративна