Откриха обновената детска градина „Зорница” в с. Батово

С много песни и танци и слънчеви усмивки днес официално беше открита обновената детска градина „Зорница” в с. Батово.

Откриха обновената детска градина „Зорница” в с. Батово



Лентата на обновената сграда на детското заведение в с. Батово официално беше прерязана днес от кмета на Община Добричка инж. Тошко Петков и директора на детското заведение Милена Димитрова.


Припомняме, че заради нарасналия брой деца,които посещават ДГ „Зорница”, към вече съществуваща сграда беше изградена пристройка, в която се помещава самостоятелна спалня, свързана със занималнята.


Капацитетът на новото помещение е за 25 самостоятелни легла. Монтиран е нов климатик за отопление на помещението, закупено е изцяло ново оборудване и обзавеждане. Цялостното обновяването на детското заведение е на обща стойност  от около 65 000 лева, осигурени от бюджета на Община Добричка.


На официалното отриване присъстваха инж. Тошко Петков – кмет на Община Добричка, зам.-областният управител на Област Добрич Красимир Николов, инж. Пламен Станчев -  председател на Добричкия общински съвет, Дико Иванов – зам.-кмет „Финансово стопански дейности”, Йълдъз Юнус- зам.-кмет"Хуманитарни дейности", Иван Иванов – зам.-кмет „Устройство на територията, строителство, общинска собственост, приватизация, опазване на околната среда", Соня Георгиева – секретар на Община Добричка, Надежда Василева – изпълнителен директор на МИГ – Добричка, Марияна Димитрова – кмет на с. Батово, директори на детски градини, учители, родители и гости. 


Децата поздравиха всички присъстващи с песни, стихотворения и танци. 


„За мен е изключителна чест и привилегия да сте тук с нас в този дълго чакан момент, а именно откриването на новопостроената и напълно обзаведена спалня на детска градина „Зорница” в с. Батово”, заяви директорът на детското заведение Милена Димитрова. Тя благодари на всички, които имат принос детската градина да се сдобие с ново помещение.„Екипът на детската градина ще положи всички усилия да превърне този приказен дворец в слънчев дом за всяко дете.Дом, в който децата ще се учат, ще пеят и усмивки щастливи ще греят”, допълни Димитрова.


„За мен е удоволствие, че днес откриваме пристройката и почти изцяло обновената детска градина в село Батово, защото Общината назад във времето и през този мандат, надявам се и занапред, ще има като основна своя грижа да поддържа материалната и техническата база, в която живеят и се учат нашите деца и ученици”, заяви в приветственото си слово инж. Тошко Петков – кмет на Община Добричка.Той сподели, че преди три години и половина е дал две обещания на жителите на с. Батово. Първото е, че през мандата ще бъде направена пристройката, от която детската градина е имала огромна нужда. „Тази стая беше и спалня, и занималня с падащи легла, доста остарели и амортизирани и ето това мое първо обещание вече се сбъдна”, сподели кметът на Община Добричка. Второто обещание от страна на кмета е било проектирането на канал, който да извежда водата към река Батовска, за да не се образуват наводнения. По думите на инж. Петков, проектът вече е налице и ще бъде изпълнен до края на тази година. 

Кметът на Общината пожела на всички деца да са здрави, да спят спокойно в новата спалня, да играят весели игри в обновената занималня и да растат здрави, умни и щастливи.  Децата получиха като подарък килим и много играчки. 


Водосвет за здраве и берекет бе отслужен от отец Филип от с. Оброчище.