Започва състезание по стрелба в Държавното ловно стопанство в Балчик

Състезанието стартира днес и ще бъде с гладкоцевно оръжие

Започва състезание по стрелба в Държавното ловно стопанство в Балчик

Надпреварата е част от изложението „Природа, лов, риболов 2019“, което в края на месец март отваря врати в една от палатите на Международен панаир в Пловдив.



В турнира ще участват служители от всички стопанства на Североизточното държавно предприятие. Целта е да бъде сформиран отбор по стрелба, който да представи предприятието на традиционния турнир в Пловдив.   

„Чрез вътрешното съревнование ще бъдат определени шестте най-добри стрелци от СИДП. През следващите два дни те ще останат в Балчик и ще мерят сили помежду си. На 22 март, петък, ще станат ясни имената на титулярите и резервите в отбора“, съобщават от СИДП като се позовават на информация от ловния експерт на Североизтока инж. Тервел Стефанов.

В състезанието с гладкоцевно оръжие участие ще вземат и трима състезатели, които две поредни години печелят стрелбите в град Пловдив. Това са Николай Тодоров от ДЛС-Черни Лом, Асен Христов от ДГС-Провадия и Исмаил Курдов от ДГС-Върбица. Освен това Николай Тодоров е победител и в индивидуалното класиране.