„Юнаците“ спориха на тепиха в Гълъбово

Срещу таланти от чужбина се изправиха младите добрички борци

„Юнаците“ спориха на тепиха в Гълъбово

Умения на тепиха в силния международен турнир за момчета до14-15 години „Злати Ройдев” в град Гълъбово демонстрираха осем борци от СК „Добруджански юнак“. Добричките таланти имаха възможност да сверят часовника си с връстници от страната, както с гости от Грузия, Унгария, Италия, Туркменистан, Турция, Македония, Румъния, Гърция и Молдова.



С най-добри изяви в 18-ото издание на надпреварата от добруджанци, които се подготвят под ръководството на треньора Драгомир Стойчев, беше Ивелин Ивелинов /48 кг/. Той завърши пети в категорията си, където достигна до три победи и две загуби. Пораженията дойдоха от шампиона в категорията от Грузия, а в схватката за 3-5 място отстъпи пред унгарец. Под възможностите си се представиха братята Дарин и Дилян Дичкови в кат. до 41 кг, както и Калоян Стефанов /68 кг/, които по пътя си към челните позиции имаха преодолими препятствия.

Състезателите разполагат с необходимите качества и са потенциални национали, но явно международното присъствие и съперниците от други школи ги разколеба. Ако искат да облекат националното трико обаче, трябва да променят цялостното си поведение на тепиха. През 2019 г. предстои Балканиада и Европейско първенство в тази възраст, като единствено от момчетата зависи дали ще получат повиквателни за националния отбор, е категоричен Драгомир Стойчев.

Наставникът след седмица се отправя за Сливен, където медалите в личния шампионат ще атакуват децата до 13 години. Първенството в града под Сините камъни е последно за сезона от календара на борцовата федерация в България.