Възложено е цялостното преасфалтиране на ул. „Димитър Ковачев”

Цялостното преасфалтиране на ул. „Димитър Ковачев” – в частта от бул. „Добруджа” до ул. „Христо Ботев”, е възложено на изпълнителя преди две седмици, съобщи кметът Йордан Йорданов.

Възложено е цялостното преасфалтиране на ул. „Димитър Ковачев”

Изчакването се дължи на нуждата от изграждане на допълнително трасе по водния цикъл, което ще бъде прокарано от ул. „Орфей” до бул. „Добруджа”, тъй като там водопроводът е стар и има предпоставки за бъдещи аварии, обясни той. „Ние се съобразихме с това и заложихме по проекта за воден цикъл една промяна, която даде тази възможност да удължим трасето от ул. „Орфей” до бул. „Добруджа”, каза кметът. Очакванията му са до два-три месеца да приключи ремонтът на ул. „Димитър Ковачев”.



Кметът съобщи, че от бюджета на проекта за воден цикъл също ще има улици с цялостно преасфалтиране. Една от тях е „Агликина поляна“, по която вече се работи. Друга, по която има над 50 процента разкопаване, е ул. „Хан Аспарух”. В момента Общината уточнява и останалите улици, които ще бъдат изцяло преасфалтирани със средства от проекта за водния цикъл на гр. Добрич.