Посланикът на Турция: Сънародниците ни, които живеят в България, са мощ на приятелство между двете страни

Посланикът на Република Турция в София посети Добрич днес

Посланикът на Турция: Сънародниците ни, които живеят в България, са мощ на приятелство между двете страни

Визитата на Н. Пр. д-р Хасан Улусой бе на Военното гробище по повод Деня на мъчениците, който се отбелязва на 18 март в Турция.



Посланикът на Турция почете паметта на загиналите турски и български войници в Първата световна война с едноминутно мълчание и поднасяне на цветя.

Българи и турци по време на Първата световна война са воювали рамо до рамо. Причината днес да сме тук е Денят на мъчениците, който се отбелязва на 18 март. На този ден, където има погребани наши мъченици, които са загинали в името на Отечеството, ние сме там и провеждаме възпоменателни тържества, уточни д-р Хасан Улусой.


България е приета в НАТО на 29 март. Смятаме, че този ден е от голямо значение, тъй като и тогава сме подкрепили България. Вярвам, че ако се изтъкват подобни примери това ще заздрави още повече турско-българското приятелство, категоричен бе Н. Пр. д-р Хасан Улусой. 

Нашите сънародници, които живеят в България, играят ролята на мощ на приятелство между двете страни, допълни посланикът на Турция. Той призова да се взимат добрите примери, които да бъдат изтъквани за добро бъдеще.