Сребро и бронз спечели СКЛА „Добруджа 99” от състезание с над 200 участници в гр. Койнаре

Състезатели от СКЛА „Добруджа 99“ взеха участие в 27-то издание на крос „Митето“ в град Койнаре, където спечелиха сребро и бронз, съобщи треньорът Радосвета Симеонова.

Сребро и бронз спечели СКЛА „Добруджа 99” от състезание с над 200 участници в гр. Койнаре

В последния ден от двуседмичен спортен лагер в гр. Хисаря добруджанци се състезаваха на крос-кънтри в Койнаре. Над 200 участници от различни възрастови групи мериха сили в отделните дисциплини. 



В най-кратката дистанция участие взеха Карина Димитрова и Ашкън Али на 1000 м. Възпитаникът на СУ „Георги Стойков Раковски“ Ашкън Али се окичи с бронзов медал. 

На 1000 м при девойките сили мериха Анджела Георгиева и Александра. На Анджела не й достигна много малко, за да е сред медалистите и финишира на 5-а позиция, а Александра записа първото си време на 1000 м на крос-кънтри.

При девойки старша възраст участва Алтен Атанасова, която също е от училището за шампиони. Тя бяга с групата до последно, но силите не й достигнаха, за да се пребори за бронз и се класира на четвърто място. 

В последната възрастова група се състезава Радосвета Симеонова, която вече е и треньор. Тя пробяга 6000 м  рамо до рамо с Маринела Нинева от Локо Дряново. В последните километри обаче Радосвета я изтърва и финишира втора след Маринела.