Баба, майка и внучка от Добрич участваха в Осмомартенското рали

Три жени, носещи фамилията Михайлова, участваха днес в Осмомартенското рали в Добрич.

Баба, майка и внучка от Добрич участваха в Осмомартенското рали

Това са Розалина, снаха й Костадинка и внучка й Михаела. Те показваха майсторлък в шофирането под номера съответно 14, 5 и 3. Освен като водач Михаела се включи в надпреварата и като навигатор на баба си.



Дамите от три поколения споделиха пред Добрич онлайн, че за първи път участват и трите в Осмомартенското рали в Добрич. За първи път трите са били конкурентки в тазгодишното издание на рали „Браила – Добрич”.


Розалина Михайлова разказа, че е шофьор от 1974 година. Взела книжка малко преди да роди сина си. Шофира от много малка, баща и я научил да върти волана още когато била на 6 години. Тогава карала из родното си село.


Досега никога не е имала инциденти. Признава обаче, че веднъж била наказана – за превишена скорост. Пожелала същото безаварийно пътуване на внучка си Михаела когато тя взела книжка.

Розалина е категорична, че на жените водачи не трябва да се гледа с насмешка. „Те са най-сигурните и най-внимателните шофьори. Вече имам 45 години стаж и съм се уверила в това”, сподели жената.


Михаела Михайлова е шофьор от година и един-два месеца. Свикнах много зад волана, защото работата ми е такава и постоянно съм на път, сподели момичето. По думите му, да кара е нещото, което много обича и му доставя огромно удоволствие. Както и баба си Розалина смята, че жените много се подценяват като шофьори. „Вярно, има и такива, които не се справят добре. Но тези, които могат да карат, не трябва да се подценяват, защото може да са по-добри зад волана и от някои мъже”, е мнението на Михаела.