1 340 лева събраха на благотворителни концерти славейковци за лечението на Христо Кунчев

1 340 лева е събраната сума от благотворителните концерти в СУ „П. Р. Славейков“ в помощ на нашия съгражданин Христо Кунчев.

1 340 лева събраха на благотворителни концерти славейковци за лечението на Христо Кунчев

Добричлията е с автоимунно заболяване и се нуждае от спешна трансплантация на бъбрек, за извършването й в клиника в Турция са необходими 40 000 долара. 


Дъщерята на Христо Кунчев – Мария, е ученичка в 9 а клас в чуждоезиковата паралелка на училището, а идеята за благотворителността е на нейните съученици.


„Ръка, която дава – не обеднява. Сърце, което обича – не остарява!” Тези думи на Карло Колоди, авторът на „Приключенията на Пинокио”, ни вдъхновиха преди дни, когато решихме да помогнем на нашата съученичка и приятелка Мария и нейния баща, като организираме това благотворително събитие“, бяха думите на водещата Невена.


Деветокласниците пяха, играха народен танц, драматизираха откъс от „Малкият принц“, Ралица и Митко танцуваха, на сцената оживяха Мечо Пух и Прасчо, а Божидар демонстрира майсторство в рапа. 


„Струва си всеки от нас да се замисли за стойността на един човешки живот! Струва си да спрем за миг и да благодарим за възможността да върнем нечия изгубена надежда! За да дарим надежда, са необходими съпричастност и голямо сърце, пълно с доброта. Нека правим всичкото добро, на което сме способни, с всички средства, които имаме, по всички начини, които знаем, на всички места, където можем, по всяко време, на всеки човек!“ Това бяха думите на Мария Кунчева и на нейните съученици към всички славейковци. На финала деветокласниците се хванаха за ръце и взривиха залата с песента “Да протегнем на някой ръка“.


Дарението от 1 340 лева, събрано от славейковци, ще бъде преведено в банковата сметка на Христо Кунчев. 

Всеки, желаещ да дари средства, може да го направи на посочените банкови сметки:

BIC UNCRBGSF 

IBAN BG63UNCR70001523481712

Банка УниKредит 

IBAN BG48UNCR70002523468756

Христо Атанасов Кунчев