Безплатни курсове по английски език за кандидат-студенти във ВУМК

Безплатни въвеждащи курсове по английски език за всички кандидат-студенти в Международен колеж започват от 22 август във висшето училище. Всеки, който иска да учи във ВУМК може да се включи в едномесечен интензивен курс.

Безплатни курсове по английски език за кандидат-студенти във ВУМК

„Въвеждащите занятия по английски език имат за цел да припомнят знанията на вече записалите се първокурсници, а тези, които плануват да кандидатстват в края на август, също могат да се включат в тях. Има студенти, които имат добри умения по английски език, но им липсва самочувствието да го използват с увереност, тези курсове са подходящи и за тях. Винаги преди началото на годината провеждаме подобни курсове, искаме новите студенти да се чувстват комфортно, когато излезе да им преподава някой от чуждестранните лектори.” – споделя Павел Йорданов, координатор студентски прием.


 

В курсовете по английски език могат да се включат и граждани на Добрич, но за тях обучението няма да бъде безвъзмездно.

От висшето училище споделят още, че над 20% от кандидатствалите до момента са били с високи резултати от различни международни езикови сертификати, съответно са били приети без изпит и получили правото на висока стипендия.