„Добруджа 07“ изпусна победата срещу „сините“

Добричлии имаха преднина от два гейма, но позволиха на „Левски“ да достигне до обрат

„Добруджа 07“ изпусна победата срещу „сините“

Волейболистите на „Добруджа 07“ изпуснаха да триумфират с победа при гостуването в София на „Левски“, като отстъпиха с 2:3, при положение че имаха преднина от цели два гейма. Отделните части в зала „Универсиада“ завършиха при резултат 25:20, 33:31, 16:25, 21:25 и 11:15.



Двубоят от XIX кръг в Суперлигата протече изключително оспорвано и определено добричлии могат да съжаляват, че загубиха. Избраниците на треньора Пламен Христов загатнаха, че ще търсят благоприятно развитие още след началото на биткатка в зала „Универсиада“. Потвърждение за тези намерения те дадоха в средата на първата част, в която поддържаха аванс от две точки, след което доведоха нещата до 20:17 в своя полза. В оставащите разигравания изненади не бяха допуснати и добруджанци поведоха с 1:0. Вторият гейм гонитбата продължи до 22:22, като на финала гостите взеха своето с 33:31. Последва истинско избухване от страна на „сините“, които измъкнаха с лекота третия гейм с 25:16.

Именно това развитие вдъхна увереност в дествията на състезателите на „Левски“ в четвъртата част, в която затвърдиха добрата си игра и доведоха нещата до тайбрек. Равностойният характер в него се запази до осмата точка. След това добричлии успяха да дръпнат с 11:9, но съпротивителните им сили стигнаха до там. Последваха 6 поредни точки в актива на „Левски“, чийто тим се поздрави с краен успех с 3:2. Най-резултатни за „Добруджа 07“ в мача бяха Велизар Чернокожев и Игор Антонюк, реализирали по 19 точки. Благодарение на победата столичани изместиха добричлии от третото място във временното класиране. На 1 март в зала „Добротица“ гостува лидерът „Хебър“ /Пазарджик/, а срещата е от ХХ кръг.