До Кармо остава без картотека за първия мач

„Добруджа“ тръгва към оцеляването във Втора лига с битка срещу „Локомотив” /ГО/

До Кармо остава без картотека за първия мач

Бразилският централен нападател Габриел до Кармо беше одобрен от спортно-техническия щаб на ФК „Добруджа”, но ще пропусне утрешния първи двубой във Втора лига срещу „Локомотив” /Горна Оряховица/. Причината за отсъствието на „кариоката“ от дебютния мач в пролетния дял на първенството е, че документите му за картотекиране все още не са пристигнали у нас и се изисква време да бъдат заверени в БФС. 188-сантиметровият таран остави добри впечатления с изявите си, като се разписа за „жълто-зелените” в двустранната игра срещу юношите старша възраст през седмицата. Нападателят има опит по българските терени, като за кратко е играл за „Локомотив“ /Пловдив/ в „А” група, както и на „Созопол“ във втория ешелон. Заедно с Габриел до Кармо в спаринга беше тестван и англичанинът Невил Ривелино. Фланговият футболист обаче не е впечатлил с представянето си и няма да бъде привлечен от добричлии.



И без чужденци в състава, избраниците на треньора Емил Велев са мотивирани да запишат първа победа след подновяването на шампионата. Пролетните битки са от изключителна важност за „жълто-зелените”, които заемат последно място в класирането във Втора лига. Всички в клуба са амбицирани и вярват, че докато има теоретична възможност, ще се търси път към спасителния бряг и оцеляване в професионалният футбол. Както е известно, „жълто-зелените“ са на опашката с актив от 10 точки, а до спасителната 14-ата позиция ги делят 7 пункта.

През зимната пауза в състава на „Добруджа” бяха картотекирани 13 нови състезатели. Подкрепленията в подновения състав са на линия и са готови да помогнат за достигане до първи успех в официален мач през 2019 г. Единственият, отпадащ от групата за двубоя, е лекуващият травма Тодор Колев. Ръководството на утрешния мач, който е с начало 14,30 часа, е поверено на съдията от Велико Търново Георги Давидов. За тъч-рефери са определени Илиян Капарашев и Венцислав Банчев.