Държавната агенция за българите в чужбина ще се срещне с гостите от Болград

На 28 август, събота, в 14.00 часа Михаил Михайлов – представител на Държавна агенция за българите в чужбина ще се срещне с делегацията от Болград, Украйна, която е на посещение в град Генерал Тошево и ще присъства на откриването на Добруджански фолклорен събор „Богородица“.

На срещата си с гостите от Болград ще се дискутират проблемите на българите в чужбина и държавната политика в тази област. Очаква се и поздравителен адрес от Агенцията за българите в чужбина до участниците в събора.

На 28 и 29 август 2010 г. в град Генерал Тошево ще се проведе ХІІ -тото издание на Добруджански фолклорен събор “Богородица”. Организатори на събора са Община Генерал Тошево и Народно читалище “Светлина” гр. Генерал Тошево. Съборът се финансира от Община Генерал Тошево. Целите за провеждането на събора са опазване, съхранение и популяризиране на българския фолклор и осъществяване мост между духовните ценности и традиции на различните поколения в добруджанския регион. Съборът няма конкурсен характер. По традиция в него отново ще вземе участие и фолклорен състав от Болградски район, Украйна, с който Община Генерал Тошево има дългогодиши партньорски отношения в областта на културата. Гости ще бъдат представители на Болградска районна държавна администрация, музиканти, танцьори и певци от фолклорен колектив „Българейка”, кметът на село Българейка Юлия Димитрова и граждани от Болград и района.