Обявиха конкурс за директор на Художествената галерия в Добрич

Конкурс за длъжността “директор” на Художествена галерия обяви Община Добрич.

Обявиха конкурс за директор на Художествената галерия в Добрич

Причината за обявяване на конкурса, е че Евелина Ханджиева, директор на Художествена галерия - Добрич, излиза в пенсия.



Кандидатите трябва да са с висше образование, образователно-квалификационна степен „магистър” в професионално направление – теория на изкуствата, изобразително изкуство. Трябва да имат професионален опит от 3 години в съответното професионално направление. Допълнителните изисквания са да притежава организационни умения, нагласа за работа в екип, адаптивност и комуникативност. Присъдени научни степени, опит в областта на музейното дело и опазване на културното наследство, участие в разработването и реализацията на програми и проекти, чуждоезикова подготовка и компютърна грамотност се считат за предимство.

Начинът на провеждане на конкурса е защита на концепция за дейността и развитието на ХГ – Добрич за период от 5 години, подробно разработена за първата от тях и събеседване.

Концепцията съдържа анализ и оценка на състоянието и дейността на ХГ – Добрич, основни проблеми на функционирането й, тенденции и възможности за развитието на ХГ като културно-просветен и научен институт и мястото му в националната музейна мрежа, цели, приоритетни области и очаквани резултати в управлението, финансирането, структурата и организацията на дейността на ХГ - Добрич, както и пътища за постигането им, мерки за реализиране на конкретни проекти по комплектуването, опазването и представянето на музейните фондове, научно-изследователска, образователна и популяризаторска дейност на ХГ и етапи за реализация на концепцията.

Документите се подават лично от кандидата или чрез негов пълномощник в Община град Добрич, всеки делничен ден от 9 до 12 часа и от 13 до 16 часа, след завеждане на заявлението си в „Център за услуги и информация“, работно място „Деловодство“, ет. 1.