ВМРО със своя листа за общински съветници в 4 общини в Област Добрич

В 4 общини в Област Добрич ВМРО ще се яви на местните избори тази есен със самостоятелна листа за общински съветници.

ВМРО със своя листа за общински съветници в 4 общини в Област Добрич

В общините Тервел, Балчик, Генерал Тошево и Добрич ВМРО ще издигне своя листа за общински съветници. В Тервел войводите ще имат и кандидат за кмет, който ще стане ясен по-късно днес. В община Балчик водач на листата за общински съветници ще бъде Красимир Кунев, а в Генерал Тошево д-р Васил Цветанов. 


 

В град Добрич партията се е допитала до своите членове и симпатизанти и така е взето решението за самостоятелно участие в местните избори. Не трябва да имате съмнение, че листата ще се води от областния координатор Йордан Йорданов, поясни на пресконференция в Добрич Красимир Каракачанов - председател на ВМРО.

 

В Община Крушари ВМРО ще участва в коалиция с други патриотични сили.

 

В Каварна ВМРО се коалира с РЗС, чийто кандидат за кмет Красимир Кръстев е единствената реална алтернатива на настоящия кмет, обясни Йордан Йорданов - областен лидер на ВМРО - Добрич.

 

В част от селата в Добричко войводите ще издигнат свой кандидат за кмет.

 

Институцията президент доби декоративен характер, а държавният глава всъщност има широки правомощия и може да бъде факторът, който определя дневния ред на обществото, заяви Красимир Каракачанов на пресконференцията в Добрич. Той е кандидатът на ВМРО за президент на страната. Този пост трябва да се заеме от човек с патриотични убеждения, категоричен е лидерът на войводите. Не съм чул настоящия президент да говори за демографската криза, за проблемите с монополите, за шистовия газ, коментира още Каракачанов.

 

Ако на българите им харесва това, което се случва в България, няма да стигна до балотаж, ако обаче са проумели, че няма кой да дойде от вън и да ни свърши работата, имам шанс за балотаж,  защото ние не сме част от статуквото, а алтернатива, обясни очакванията си за президентските избори Красимир Каракачанов.  Той подчерта, че ВМРО винаги е служила на българския национален идеал.