Дербито спечелиха хандбалистите, дръпнаха пред габровци

„Добруджа“ се справи в морската столица със „Спартак“ /Вн/ секунди преди финалната сирена

Дербито спечелиха хандбалистите, дръпнаха пред габровци

В изключително напрегнат и интригуващ мач хандбалистите на „Добруджа“ измъкнаха дербито от XIV кръг във Варна, на което бяха домакини, срещу местния „Спартак“. Победата за „жълто-зелените“ в „А“ РХГ не дойде никак лесно, като тя стана факт секунди преди последната сирена с гол разлика – 32:31.



Двата отбора играха открито и предложиха оспорван двубой в залата на Първа езикова гимназия, а на почивката символичните домакини от Добрич също имаха крехък аванс от 18:17. Решителният гол за добруджанци, 16 секунди преди финалната сирена, заби новото попълнение Пресиян Русенов. Последва атака на спартаклии, които обаче бяха притиснати от времето и трябваше да напуснат победени игралното поле. Именно П. Русенов бе най-резултатен за „жълто-зелените“ в срещата с 8 гола. Със 7 попадения на сметката си завърши плеймейкърът Йордан Михайлов.

Благодарение на успеха добричлии изпревариха с две точки преследвачите от „Чардафон“ и излязоха еднолично втори в подреждането. Габровци днес също имаха изяви край морето и отстъпиха пред шампиона „Локомотив“ /Вн/ с 21:29 /11:17/. В XV кръг отборът на „Добруджа“ гостува именно в залата на „Чардафон“. По програма двубоят в елита е определен да се състои на 24 февруари /неделя/.