Три деца от СУ „Св. Кл. Охридски“ – с шест награди от национален конкурс

Три талантливи възпитанички на училището по изкуства СУ „Свети Климент Охридски“ в Добрич с вокален педагог Милена Пеева се завърнаха с шест награди от националния конкурс „Път към славата“.

Три деца от СУ „Св. Кл. Охридски“ – с шест награди от национален конкурс

Седмото издание на музикалната надпревара се проведе от 8 до 10 февруари в София, като първите два дни бяха конкурсни, а на 10-и бяха галаконцертът и награждаването. Организатор бе арт-център „Кърнолски“, конкурсът се проведе под патронажа на Янка Такева – председател на Съюза на българските учители. 




Трите момичета от Добрич – Мари Ганчева, Полина Семендяева и Жанина Бонева, се състезаваха в поп вокал в трета възрастова група. Там участниците бяха над 60, сподели за Добрич онлайн Милена Пеева.

Мари Ганчева завоюва цели четири награди. Тя стана първа във възрастовата група, спечели и специална награда - запис в студио. Освен това получи покани за участие в два фестивала – в Италия и Украйна.

Полина Семендяева стана трета в същата възрастова група. Трите момичета се представиха и като трио „Victory“, с което спечелиха втора награда.