Извършителите на убийство на 80-годишен мъж в с. Сенокос са задържани

Извършителите на убийство на 80-годишния Г.И.М. в с. Сенокос, обл. Добрич, са установени и са привлечени като обвиняеми от Окръжна прокуратура - гр. Добрич

Извършителите на убийство на 80-годишен мъж в с. Сенокос са задържани

На 28.12.2018 г. 80-годишният Г.И.М. е бил открит от близките си в дома си в с. Сенокос, обл. Добрич, мъртъв със следи от упражнено насилие, като от дома му липсвал мобилния му телефон.



На 04.02.2019 г. са установени извършителите на убийството – Е.С.А. на 45 години и Д.Н.А на 25 години, съобщават от Прокуратурата. Извършителите и жертвата са се познавали. Окръжна прокуратура - гр. Добрич е повдигнала обвинение на двете лица за грабеж, придружен с нанесена телесна повреда, от която е последвала смъртта на възрастния мъж  – престъпление по член 199, ал.2 от Наказателния кодекс. Обвиняемите са направили самопризнания и са дали подробни обяснения. Извършват се активно действия по разследването. Назначени са експертизи по образуваното досъдебно производство.

Окръжна прокуратура - гр.Добрич внесе искане в Добричкия окръжен съд за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на двете обвиняеми лица. 

На 06.02.2019 г. с определения на Окръжен съд-гр. Добрич на двамата обвиняеми е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“.