Във фатален кръг удържаха победата срещу „Левски” хандбалистите

Успехът позволи на добруджанци да задържат второто място в „А“ РХГ

Във фатален кръг удържаха победата срещу „Левски” хандбалистите

Важна победа с гол разлика – 37:36, удържаха хандбалистите на „Добруджа“ при гостуването на „Левски“ /гр. Левски/. Мачът от XIII кръг, който се проведе в Габрово, за радост не се оказа фатален за „жълто-зелените“.



Началото на двубоя изглеждаше безоблачно за добричлии, които на полувремето имаха аванс от 19:17. Началото на втората част не предвещаваше резки амплитуди, но постепенно добруджанци започнаха да изпускат инициативата. Елементарни грешки във фаза защита позволиха на съперника не само да си повярва, но и да се върне в мача. Все пак минута преди последната сирена добруджанци дръпнаха с 2 гола разлика. При последната си атака в мача състезателите на „Левски” успяха да отбележат и да намалят, но за нещо повече нямаше време.

Президентът и ст. треньор в ХК „Добруджа” Георги Андреев изтъкна като причина за колебливите изяви на избраниците си в срещата, слабата игра в защита след почивката. До определен момент контролирахме изцяло събитията на игралното поле, след което последва срив в цялостното ни представяне, което можеше да ни изиграе шега. Все пак хубавото е, че победихме и продължаваме да удържаме второто място в подреждането, коментира наставникът.

Единственият добрички състезател, който не се появи на игрището в Града на хумора, беше изтърпяващият наказание опитен капитан Илиян Илиев. В XIV кръг хандбалистите на „Добруджа” ще „домакинстват“ във Варна на местния „Спартак”. Двубоят е насрочен за 16 февруари /събота/ и ще се състои в залата на Първа езикова гимназия в морската столица. 

През уикенда, провокиращото интерес дерби във Варна между „Локомотив” и „Спартак” не състоя. Причината бе в „железничарите”, отвели съгражданите си с убедителното 34:24 /21:9/, като освен това те продължават да не познават загубата от началото на сезона в елита.