Две титли спечелиха добричките гюлетласкачи в столицата

Георги Иванов и Тодор Петров отвяха конкуренцията в зала „Асикс арена“

Две титли спечелиха добричките гюлетласкачи в столицата

До две титли в две възрастови групи в тласкането на гюле, и то по убедителен начин, достигнаха атлетите от СКЛА „Добрич“ в шампионатите на Бълграия в зала. Касае се за зимните първенства за мъже и жени, както за юноши и девойки под 16 години, проведени в столичната „Асикс арена“.



 

Завоюваните медали през уикенда са общо три, като националният рекордьор Георги Иванов взе поредната си републиканска титла при мъжете. Той направи само два успешни опита, които му бяха достатъчни, за да си гарантира златния медал. Иванов грабна титлата със скромния за възможностите му резултат от 16.80 метра. Подгласник на първенеца стана съотборника му Христо Банков, достигнал до среброто с 16.34 м. Доскоро той бе студент в Канзас /САЩ/, но е решил, че на този етап е по-добре да се прибере у дома и да се отдаде изцяло на спорта. Атлетът вярва, че с този си ход ще успее да спечели квота и да участва на европейското до 23 години през лятото. Бронзът стана притежание на друг добруджанец - Михаил Михалев с 15.95 м, състезаващ се в момента за КЛАСА /Сф/. Четвърти в сектора се нареди старши треньорът в СКЛА „Добрич” Галин Костадинов, отговарящ за подготовката на първите двама гюлетласкачи в подреждането.

Уверено стъпките на по-опитните състезатели следва Тодор Петров. Той стана шампион на страната на гюле в групата на юношите под 16 години с личен резултат от 16.38 метра. Галин Костадинов каза, че очакванията към младият талант тепърва ще се покачват. Тошко разполага с потенциал и качества, които трябва да развива и да показва във всеки един старт в бъдеще. Доволен съм също от останалите наши юноши, като успешен дебют на гюле направиха Драгомир Иванов и Ивелин Иванов, останали извън финала. Същото се отнася за щафетата при юношите на 4х200 м, които финишираха девети. На отделните постове бягаха Момчил Иванов, Красен Христов, Стефан Златанов и Ивелин Николов, заслужаващи поздравления за хъса и желанието да се надпреварват на пистата. Дължим благодарности към всички спомоществуватели на СКЛА „Добрич”, без чиято помощ успехите ни биха били мираж, изтъкна наставникът.