Декларация на БСП – Добричка във връзка с искана оставка на председателя на Общинския съвет Донко Марев

БСП - Добричка излиза с декларация в подкрепа на председателя на Добрички Общински съвет Донко Марев по повод предложението от група общински съветници за предсрочно прекратяване на пълномощията му. Вносителят на предложението е общинският съветник Пламен Недев.

Декларация на БСП – Добричка във връзка с искана оставка на председателя на Общинския съвет Донко Марев

Декларация: 



Председателят на Общинския съвет се избира по волята на общинските съветници. Донко Марев е избран за председател с мнозинството на три политически партии.

Процесът срещу Донко Марев не е наказателен, а политически. За периода, в който Донко Марев изпълнява длъжността председател на Добрички Общински съвет, за миг не е допуснал да има различия между съветници по партийна линия, стриктно е изпълнявал задълженията си и достойно е защитавал интересите на населението в Общината. 

Предложението срещу него не е мотивирано и издържано със съответните доказателства. Мотивите не са конкретизирани и съществени.

Ние всички членове на БСП - Добричка стоим зад господин Марев. Няма да позволим върху него да се упражнява натиск и ще го подкрепим с всички възможности, които имаме, като партия и като негови колеги. Исканата оставката е единствено с популистки мотиви. Подобни деструктивни и манипулативни действия са причина за разделение и популизъм.