Живко Гичев от Добрич – един от създателите на идеята „DopeZoo“

Живко Гичев е на 28 години, родом от град Добрич. Завършва маркетинг и работи по специалността си като контент криейтър в София. Животът е твърде кратък за бездействие, затова вечер Живко работи като DJ в клуб в столицата и други градове в страната.

Живко Гичев от Добрич – един от създателите на идеята „DopeZoo“

Добричлии най-вероятно познават Живко и от фотографската му кариера в нашия град, тъй като снима абитуриенти и сватби докато живее тук.



Той е един от създателите на идеята „DopeZoo“, за която ще разговаряме с него. Какво представлява тя и какво организират, ще разберете от интервюто.

Какво представлява „DopeZoo“, разкажи ми за неговото начало.
„DopeZoo“  е идея. Идея, която обединява мен и приятелите ми от вече десет години. Началото, разбира се бе поставено в Добрич. Идеята тръгна оттам, че близките ми са много активни творци и спортисти. Всеки един от нас беше със сходни интереси. Още тогава си съдействахме за различни проекти, но ни липсваше завършеност и нещо, което да ни представя. Така решихме да създадем  „DopeZoo“  като платформа, която да обединява всички ни и да действа като стимул за развитие, а междувременно  документирахме процеса и приключенията.  В началото бяхме не повече от четири човека, сега сме два футболни отбора.


Как се роди идеята за партитата, които организирате в Добрич и други градове в България?
Реално сме си купонджии, правихме редовни купони по квартирите. Тогава обаче партитата бяха частни и всеки поканен можеше да вземе още някого със себе си. Често се събирахме много хора и ставаше меко казано пренаселено. Тогава решихме, че е време да се изнесем в клуб. Първото ни официално парти беше на 12-и октомври 2017-а година в клуб в София. Хората полудяха по нас и музиката ни и оттогава насам имаме над 40 партита.

Все по-често организираме „DopeZoo“. Резиденти сме заедно със Сава от БКС и Марто в един от най-хубавите клубове за такава музика в София и пускаме там всеки петък. Иначе поне два пъти в месеца излизаме и някъде из страната – Варна, Добрич, Пловдив. Лятото правим и партита с по-интересни локации като покриви, плажове и хижи.

Каква музика пускате, каните ли DJ или изпълнители?
Пускаме основно ню-уейв хип-хоп или така нареченият трап. Само нова музика,  нищо на Snoop Dogg, 2Pac и 50cent.  Често колаборираме с изпълнители. Правим партита с Ndoe, Virgo и TRF, но основният ни фокус е самостоятелните ни диджейски партита.  Пускали сме на една сцена и с имена като Lady Leshurr и Onyx. През февруари месец ни предстои огромно пари със Smokepurpp. За лятото също готвим страшни изненади.


Разкажи малко повече за призванието ти – DJ.
Хм, това е повече за слушане и по-малко за разказване. Елате на парти на „DopeZoo“  и ще ви разкажем история с музика.

Освен това си и фотограф. Занимаваш ли се още с това?
Докато живеех в Добрич се занимавах с фотография. Снимах основно абитуриенти и сватби с моята колежка и много добра приятелка Ангелина Иванова. Реално беше супер забавно, защото работихме осовно с млади хора, а и Ани е страхотна.  От доста време насам всъщност се занимавам с видео продукция. Снимам музикални и корпоративни клипове и реклами.


Липсва ли ти живота в Добрич? Би ли се върнал да живееш тук?
По-скоро не. Прибирам се сравнително често, за да се видя с родителите ми и малкото останали да живеят там приятели.Лятото го прекарвам на вилата ни в Балчик. Дали бих се върнал? Мисля, че град като Добрич е повече от перфектен за отглеждане на деца. Спокоен е! Всичко е близо, ако имаше и малко по-добре развита икономика и стандарт на живот може би миграцията нямаше да е толкова висока.

И за финал – за какво мечтаеш?
Мечтая си хората да бъдат повече себе си  и по-малко да се опитват да са някой друг.