Чакащите за прием в детски градини и ясли родители трябва отново да подадат заявления

На 6 февруари системата за електронен прием в детски градини и ясли в Добрич ще бъде отворена, съобщи зам.-кметът по хуманитарни дейности д-р Емилия Баева. И припомни, че през декември и януари тя не работи.

Чакащите за прием в детски градини и ясли родители трябва отново да подадат заявления

На 6 февруари обаче ще бъде отворена системата за електронен прием само за допълване на свободни места в първа, втора, трета и четвърта група в градините и в детските ясли. Те не са много, ще бъдат обявени в сайта на Общината, посочи д-р Баева. 



Тя уточни, че големият прием за новата учебна година ще започне през месец май и не е необходимо родителите да бързат да подават заявления. 

Във връзка с новия Европейски регламент ние нямаме право да съхраняваме личните данни, съобщи зам.-кметът. И обясни, че по тази причина системата за електронен прием е абсолютно празна. За това е необходимо всички, които чакат и децата им не посещават детско заведение през тази учебна година, но желаят това, да си подадат отново заявления. 

Д-р Баева каза, че в момента се води разяснителна кампания сред родителите. Експерти от Общината се обаждат лично на всички чакащи, за да ги информират, че трябва да си подадат отново заявления.