Пътя към успеха дискутират гимназисти от СУ „Димитър Талев“

Филмът „Пътят към успеха“, презентран пред учениците от единадесети клас в залата за групови дейности на Център за личностно развитие - СУ „Димитър Талев“ акцентира върху ролята на таланта, интересите, способностите и на необходимостта от полагане на усилия, воля, труд и постоянство за постигане на поставените цели.

Пътя към успеха дискутират гимназисти от СУ „Димитър Талев“



Според успелият режисьор и продуцент Магърдич Халваджrян, участващ във филма, в избора на кариера най-важна е ясната цел. След това започваш да работиш целенасочено, всеки ден, стъпка по стъпка за нейното постигне.


Водещият на дискусията провокира гимназистите към споделяне - какви са техните личностни качества, интереси, способности, значими ценности.


Единадесетокласниците разказаха, какво според тях е успехът, какви са неговите измерения, какъв е успелият човек? Споделиха за свои успешни решения и чувството на удоволствието от постигнатото.


Специален гост на мероприятието бе Георги Геортиев, програмист в Софтуерна фирма „Тонеган“ ООД, с управител г-н Димитър Антонов. Георгиев разказа пред гимназистите историята на своя извървян път, от грешния избор на гимназия в Добрич, взетото по-късно от него решение да учи програмиране, завършване на висшето образование, трудностите, които е преодолял за постигане на своите цели и удовлетворението, да работи това, което харесва най-много. Вярно е, сподели той, понякога можем да направим грешен избор, но това е поправимо. Грешките са част от нашия живот и ние се учим от тях, като натрупваме опит.

В края на дискусията гимназистите се обединиха около твърдението, че успелият човек е този, който е придал смисъл на своя живот и своята дейност, човек, който се развива и изпитва удовлетворение от своята работа.