Община Генерал Тошево отбеляза празника Бабинден

Освен по клубовете и читалищата на територията на цялата община, официално събитие имаше и в сградата на Общинска администрация.

Община Генерал Тошево отбеляза празника Бабинден

 


 

Kметът Валентин Димитров поздрави гостите от клубовете на пенсионера в града и беше закичен с китка здравец от бабите. След това той награди дежурния екип от ЦСНМП – Генерал Тошево, в състав: Димитър Алексиев – медицински фелдшер, Димитра Димова – медицински фелдшер и Теодора Петрова – санитар, за висок професионализъм, хуманност, гражданска позиция и оказана спешна помощ при раждане на дете в екстремна ситуация на 26 юли 2018 година.

Преди шест месеца, буквално при полеви условия, във филиала за Спешна медицинска помощ в град Генерал Тошево беше изродено бебе, тежащо 850 грама. Бебето е живородено в шестия месец с дишане и сърдечна дейност. Чудото на раждането е сътворено от дежурния екип фелдшер Димитър Алексиев, фелдшер Дида Димова и санитар Теодора Петрова. Тогава по време на дневно дежурство е приета жена на 21 години от село Снягово, община Генерал Тошево. Родилката е с болки в корема и обилен кръвоизлив. Бременна в шестия месец, тя е с контракции на две минути, при което настъпва преждевременно раждане. Вследствие на предприетите реанимационни действия на екипа, бебето изплакало и задишало. След това е транспортирано до Добрич.

На празника беше поздравен и акушер-гинекологът Иван Тодоров Иванов – доктор с дългогодишен стаж и опит.