Атлетът, хванал богоявленския кръст в Балчик, дари паричната си награда на болен млад мъж

Живко Господинов, който извади от морето край Балчик кръста на Йордановден, дари паричната си награда на Димитър Стоев от село Оброчище, за когото се набират средства за лечение в Кипър.

Атлетът, хванал богоявленския кръст в Балчик, дари паричната си награда на болен млад мъж

„Огромни благодарности на Живко Господинов - един българин с огромно сърце. Един българин с множество републикански и международни спортни отличия”, написа във фейсбук Димитър. Той посочи, че Живко, който е спортист на СКЛА „Черно море 2005” в Балчик, за втора поредна година му дарява сумата, дадена му за Йордановден.



Тази година той ми подари и нещо много ценно - шампионската си фланелка, донесла му първата, а след това много други победи, сподели още Димитър Стоев. „Благодаря ти Живко! Дано и на мен да ми донесе късмет”, допълва младият мъж. Той пожелава на атлета първо здраве, а след това много спортни отличия, победи и, дай Боже, рекорди.


Живко Господинов стигна пръв до богоявленския кръст в Балчик в конкуренция с още 13 смелчаци. Той скача в студените морски води за пета година.

Митко Стоев е на 33 години. След злополука преди пет години е с пречупен вратен прешлен и наранен гръбначен мозък. Той е парализиран от кръста надолу. Шансът му за възстановяване след операция за присаждане на стволови клетки е повече от 90 процента. Митко има оферта от болница в Кипър с определена сума за лечението 60 000 евро, която е непосилна за семейството му.

Дарителска банкова сметка за лечението на Димитър Стоев:

IBAN: BG 67 UNCR 7000 1522 2630 29

BIC: UNCR BGSF – Dimitar Stoyanov Stoev

UnicreditBulbank, Balchik.

Снимки: Марияна Върбанова и Димитър Стоев