JEREMY?: Ще се радваме скоро да имаме възможност да направим концерт заедно с Кирил Маричков в Каварна

Инди-рок групата от Каварна JEREMY? издаде песен с легендарния музикант Кирил Маричков. „Не си сам” е първото парче на групата на роден език.

JEREMY?: Ще се радваме скоро да имаме възможност да направим концерт заедно с Кирил Маричков в Каварна

Как се случи това?



Това е проект, върху който работихме дълго. Запознахме се с Кирил Маричков преди година, на среща на музикалната гилдия в БНР. Тогава той ни сподели, че много харесва музиката ни и че няма да сгрешим ако направим песни и на български език. Не след дълго написахме песента „ Не си сам“ и решихме да го попитаме дали иска да я изпеем заедно. Веднага след като чу песента се съгласи. Процесът по записите беше страхотно изживяване. Кирил ни разказа толкова много и интересни истории от времето на Щурците. Направихме страхотен концерт заедно, на който представихме съвместната ни песен за първи път, а освен това изсвирихме заедно и няколко песни на Щурците.

Чие дело са текстът и музиката?

Автори на музиката сме аз и Ташо Колев, а текстът е на Гергана Нойкова.

Какво е посланието на песента?

„Не си сам“ е песен насочена към всички хора в България, които искат да имат по-добър живот. За тези, които разбират, че тук имаме страхотен потенциал, но ясно виждат, че той не се експлоатира правилно. Песента също така призовава за приемственост между поколенията и различните. Важно е да разберем, че ако не сме единни, едва ли ще стигнем далеч.

Лесно ли се работи с легендарния музикант Кирил Маричков?

Да! Той е изключителен професионалист. Освен записите върху песента, направихме и няколко репетиции за концерта, на който я представихме. Останахме удивени, че освен добър певец, той може да свири и на бас китара, и на пиано, и на китара. Кирил Маричков бързо ни стана приятел. Наистина е голям фен на групата и музиката ни.

Мислите ли да издадете албум с песни на български език?

Имаме желание да запишем още няколко песни на български език, отново в дует с популярни музиканти. Когато песните станат повече, може би ще ги включим в специален албум.

Смятате ли да представите новата си песен в родната Каварна?

Винаги е страхотно да свирим в родния си град! Ще се радваме скоро да имаме възможност да направим концерт заедно с Кирил Маричков. Вярвам, че подобно събитие ще се възприеме много добре от каварненската публика.

Какви са предстоящите ви изяви?

В момента работим по нова музика, няма време за губене. Предстоят ни концерти в цяла България, като турнето ни стартира през февруари. Ще посетим Русе, Бургас, Пловдив, а в София ще направим по-голям концерт.

Какви цели си поставяте за 2019 година?

Най-важно е да успеем да запишем още песни на български език. Също така планираме дълго фестивално лято и може би няколко концерта в Европа. Пожелаваме си да сме здрави и вдъхновени за нови предизвикателства, а на вашите читатели желаем да са здрави, щастливи и успешни! Не сте сами!

Снимка: Clamer Production Studio