Късен гол лиши Добруджа от точка срещу Ботев

С късен гол Добруджа загуби от фаворита в Източната Б група Ботев (Пловдив) в напълно равностоен мач на старта на кампанията.

Късен гол лиши Добруджа от точка срещу Ботев

Двубоят от първия кръг на Б група, противопоставящ Добруджа и Ботев, се игра пред близо 2 500 зрители на стадион "Дружба" в Добрич, от които над 400 бяха фенове от Пловдив.


 

Жълто-зелените играха напълно равностойно на основния претендент за първото място Ботев, но злощастно загубиха с 1:0 с гол в края на мача.

 

Първата възможност за гол бе пред вратата на канарчетата. Ивайло Лазаров бе изведен отлично срещу вратаря на гостите от Пловдив, но реши да отиграе ситуацията технично и не сполучи в опита си да прехвърли стража на Ботев.

 

През първата част само неадакватно вдигнат съдийски флаг скандално лиши Добружда от заслужен гол. Попадение на Ивайло Лазаров бе отменено заради несъществуваща засада, която само асистент реферът видя. Гол на Ботев също не бе зачетен заради нарушение.

 

Въпреки старанието и на двата отбора да достигнат да успеха, мачът отиваше към нулево равенство. Грешка в отбраната на Добруджа обаче позволи на Атанас Курдов да се озове на стрелкова позиция и само 6 минути преди края да отбележи единствения гол в мача.

 

Добруджа игра в състав: Николай Марков, Здравко Петров, Филип Флоров - капитан, Младен Димитров, Явор Колев, Недко Ангелов, Валери Михайлов, Венци Желев (Танер Надир), Славомир Илиев, Павлин Тодоров (Филип Филчев) и Ивайло Лазаров (Кяшиф Фахрединов).